Shakes & Fidget - The Game - Supportforum  

Wróć   Shakes & Fidget - The Game - Supportforum > Shakes&Fidget - Gra > Dyskusje

Dyskusje Porozmawiaj z nami o grze, aktualizacjach i nowościach wprowadzanych w nasz świat.

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
  #171  
Stare 10-01-2019, 14:40
barnaba barnaba jest offline
Pomocna dłoń
 
Dołączył: Apr 2015
Posty: 232
barnaba jest na właściwej drodze
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczone przez joks Zobacz posta
akurat na remastered gram juz dosc dlugo. zaraz od wprowadzenia i jedyne co moge napisac to ze musisz nadążać za czasami i zmodernizować swoj komputer :/ dzisiejsze smartfony wyposażone są w 6GB a czasem i nawet więcej tak wiec jeśli komus slabo dziala gra to niestety nie jest juz to komputer na dzisiejsze czasy. na i5 z 8gb ramu gra chodzi bardzo płynnie bez roznicy czy jest to firefox czy chrome. druga sprawa ze wersja remastered ma nadal bledy i dziwie sie ze zrobili ja oficjalna bez naprawy tych najbardziej rażących
Jaja sobie robisz? Gram np. w wiedźmina 3 i bez problemu mi chodzi, a tu zawiechy, a chłodzenie na grafie wyje, jakby nie wiem co ładowało. Tak nie może być przy zwykłej grze przeglądarkowej.. To nie jest wina mojego kompa, tylko silnika, który wprowadzili i który jest do kitu.
Masz dane mojego kompa. I na smaczek - tak wygląda sf remastered, jak troche zmniejsze okno, bo granie na całym, 32 calowym monitorze, jakos mnie nie bawi, robie tez inne rzeczy w trakcie, wiec po to mam wielki ekran, żeby go używac do kilku naraz.
I dlatego, jak na to patrze, mam mdłości.
Attached Images
Typ pliku: jpg zrzut.jpg (185.9 KB, 36 views)
Typ pliku: jpg komp.jpg (31.5 KB, 31 views)
Odpowiedz z cytatem
  #172  
Stare 10-01-2019, 15:49
Awatar Pomurnik
Pomurnik Pomurnik jest offline
Pomocna dłoń
 
Dołączył: Jul 2011
Posty: 224
Pomurnik jest nieziemsko utalentowany/aPomurnik jest nieziemsko utalentowany/aPomurnik jest nieziemsko utalentowany/aPomurnik jest nieziemsko utalentowany/aPomurnik jest nieziemsko utalentowany/aPomurnik jest nieziemsko utalentowany/a
Domyślnie

U mnie też śmiga bez problemu tylko dość długo się ładuje i czasami trzeba odświeżyć stronę bo się nie załaduje co mnie bardzo irytuje więc używam aplikacji ze Steam gdy tylko mogę
Odpowiedz z cytatem
  #173  
Stare 10-01-2019, 23:06
Awatar westernSS6
westernSS6 westernSS6 jest offline
Szukający drogi
 
Dołączył: Dec 2017
Miejscowość: http://steamcommunity.com/profiles/76561198021596971/ Mouse SteelSeries Rival 100 black,CP
Posty: 60
westernSS6 jest na właściwej drodze
Domyślnie

Weszła nowa wersja, która mi osobiście nie odpowiada. Oczywiście to tylko moje zdanie. Słyszałem jednak że są gracze co myślą podobnie.
Struś przygotował na forum ankietę - oto link do niej
https://forum.sfgame.pl/showthread.p...899#post433899
Jeśli chcemy pokazać że nie pasuje nam to co weszło musimy się zaangażować.
__________________
ŚWIAT - 6
GILDIA - ZABÓJCZE POMIDORY
NICK - WESTERN
LVL - 400

PROFESJA - ZWIADOWCA
GILDIA TOP1 S6 / WORLD
Odpowiedz z cytatem
  #174  
Stare 12-01-2019, 00:13
Sing Lung Sing Lung jest offline
Błądzący
 
Dołączył: Feb 2018
Posty: 9
Sing Lung jest na właściwej drodze
Domyślnie

I tak to nic nie zmieni. Przeciez w grach online producenci robia co chca. Nagminne jest co pare lat wprowadzanie zmian silnika, interfejsu, utrudniania dotychczasowych opcji albo najgorzej - nerfienie postaci.
I zadne ankiety, protesty i odchodzenie starych graczy tego nie zmieniaja - obserwuje to od 2009 roku... Nawet w polskich grach, wlasciciele maja w nosie opinie graczy, a co dopiero tutaj, kiedy nawet zachodni albo tylko Niemcy moze by cos zdzialali?

I tragikomiczne jest w tej wersji remastered, ze wiekszosc zmian, to losowe pozmienianie miejsca przyciskow, najczesciej przeniesienie tego co bylo po prawej na lewa, a tego co na dole na gore... Jezeli to jest robota jakiegos leworecznego, to wystarczyloby po prostu dac opcje - przelacz wizualizacje gry dla leworecznych, a dla praworecznych zostawic jak bylo.
Zmiana paska w atakowaniu twierdz tez jest zla, bo nie mozna dokladnie sobie od razu pyknac zielonego, zoltego zakresu, a to wielkie kolko zaslania poczatek podzialki i moze sie pod nim kryc czerwony kolor...

Jedyne dobre co tam widze, to ladny wyglad przedmiotow, tylko, ze nie wiem czy to nie obciaza bardziej gry... no i wciaz dochodzi problem pikselozy i rozmazania, ale to chyba poprawia, tak jak w innych grach i tutaj chyba przy obrazkach tla.
Odpowiedz z cytatem
  #175  
Stare 12-01-2019, 12:30
Awatar Tethroil
Tethroil Tethroil jest offline
Wychodzący z cienia
 
Dołączył: May 2013
Posty: 174
Tethroil niedługo okryje się sławą
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczone przez Sing Lung Zobacz posta
no i wciaz dochodzi problem pikselozy i rozmazania, ale to chyba poprawia, tak jak w innych grach i tutaj chyba przy obrazkach tla.
Możesz rzucić jakimś screenem tej pikselozy i rozmazania? Widziałem, że dużo ludzi narzeka na gafikę, a u mnie serio wszystko spoko wygląda i się zastanawiam jak to u innych jest. Nie neguję, że może być problem, tylko z ciekawości chciałbym zobaczyć.
__________________
I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes.
Odpowiedz z cytatem
  #176  
Stare 18-01-2019, 01:44
Sing Lung Sing Lung jest offline
Błądzący
 
Dołączył: Feb 2018
Posty: 9
Sing Lung jest na właściwej drodze
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczone przez Tethroil Zobacz posta
Możesz rzucić jakimś screenem tej pikselozy i rozmazania? Widziałem, że dużo ludzi narzeka na gafikę, a u mnie serio wszystko spoko wygląda i się zastanawiam jak to u innych jest. Nie neguję, że może być problem, tylko z ciekawości chciałbym zobaczyć.
Kolega Barnaba pare postow nizej wrzucil jak to wyglada jezeli powiekszasz gre. Grafika nie idzie z tym w parze, czyli jest wyjsciowo niskiej jakosci.
Odpowiedz z cytatem
  #177  
Stare 18-01-2019, 09:53
diakon88 diakon88 jest offline
Wychodzący z cienia
 
Dołączył: Aug 2010
Posty: 162
diakon88 jest na właściwej drodze
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczone przez barnaba Zobacz posta
Jaja sobie robisz? Gram np. w wiedźmina 3 i bez problemu mi chodzi, a tu zawiechy, a chłodzenie na grafie wyje, jakby nie wiem co ładowało. Tak nie może być przy zwykłej grze przeglądarkowej.. To nie jest wina mojego kompa, tylko silnika, który wprowadzili i który jest do kitu.
Masz dane mojego kompa. I na smaczek - tak wygląda sf remastered, jak troche zmniejsze okno, bo granie na całym, 32 calowym monitorze, jakos mnie nie bawi, robie tez inne rzeczy w trakcie, wiec po to mam wielki ekran, żeby go używac do kilku naraz.
I dlatego, jak na to patrze, mam mdłości.
a nie jest to wina ze grasz na 32 calach ? moze zrobili jakosc tak slaba ktora nie dziala na takich calach ? Sprawdzales na mniejszym ?
Odpowiedz z cytatem
  #178  
Stare 18-01-2019, 13:03
shz777 shz777 jest offline
Wychodzący z cienia
 
Dołączył: Aug 2014
Posty: 151
shz777 jest naprawdę dobry/ashz777 jest naprawdę dobry/ashz777 jest naprawdę dobry/ashz777 jest naprawdę dobry/a
Domyślnie

Grafika jest na 4k, więc nie powinno być żadnego problemu na 32 calowym monitorze.
Odpowiedz z cytatem
  #179  
Stare 18-01-2019, 17:50
Awatar Tethroil
Tethroil Tethroil jest offline
Wychodzący z cienia
 
Dołączył: May 2013
Posty: 174
Tethroil niedługo okryje się sławą
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczone przez Sing Lung Zobacz posta
Kolega Barnaba pare postow nizej wrzucil jak to wyglada jezeli powiekszasz gre. Grafika nie idzie z tym w parze, czyli jest wyjsciowo niskiej jakosci.
U mnie na całym ekranie (27cali) wygląda to tak:
https://zapodaj.net/e37bbb4d828fc.png.html

zmniejszone okno do jakiejś 1/4:
https://zapodaj.net/68b92c0f5db3c.png.html

Taki poziom pikselozy widzę jak mam mniejwięcej 1/9 całości monitora zajęte.
__________________
I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes.
Odpowiedz z cytatem
  #180  
Stare 19-01-2019, 08:56
diakon88 diakon88 jest offline
Wychodzący z cienia
 
Dołączył: Aug 2010
Posty: 162
diakon88 jest na właściwej drodze
Domyślnie

Cytat:
Zamieszczone przez Tethroil Zobacz posta
U mnie na całym ekranie (27cali) wygląda to tak:
https://zapodaj.net/e37bbb4d828fc.png.html

zmniejszone okno do jakiejś 1/4:
https://zapodaj.net/68b92c0f5db3c.png.html

Taki poziom pikselozy widzę jak mam mniejwięcej 1/9 całości monitora zajęte.
na 27 cali wyglada super
Odpowiedz z cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Uprawnienia umieszczania postów
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Aktywny(e)
EmotikonyAktywny(e)
[IMG] kod jest Aktywny(e)
Kod HTML jest wyłączony

Przeskocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Š by 'Playa Games GmbH'