![]() |
![]() |
![]() |
|
Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
Literatura Książki, ciekawostki, nowości i inne zagadnienia dotyczące literatury. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]()
Hej. :)
W tym temacie chciałbym zapytać Was o to która książka jest Waszą ulubioną. W moim przypadku będzie to książka napisana przez panią Dorotę Terakowską pt. "Tam, gdzie spadają Anioły". Przeczytałem ją po raz pierwszy za sprawą swojej polonistki i zakochałem się w niej już od pierwszych stron. Opowiada historię małej dziewczynki, która utraciwszy swojego anioła stróża zaczyna chorować na białaczkę. Jest to naprawdę poruszająca i pouczająca lektura, którą poleciłbym każdemu. Teraz czekam na Wasze typy. ^^ Ostatnio edytowane przez razor ; 12-02-2017 o 22:38 |
|
||||
|
||||
![]()
Trudno mi wybrać jedną ksiażkę. To podam dwa tytuły- Złodziejka Książek i Piąta Pora Roku. Fabuły nie będę zdradzał, ale książki są godne uwagi.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Jeżeli miałbym wybrać jedną książkę to nie będę w stanie tego zrobić.
Na zbiór moich ulubionych lektur składa się twórczość D. Glukhovskyego, M.L. Kossakowskiej oraz Grzędowicza. Tak naprawdę nie zawiodłem się na ani jednej pozycji którą napisali.
|
||||
|
||||
![]()
"13 powodów" Jay Asher
|
|||
|
|||
![]()
Wybrać ulubioną książkę to tak, jakby wybrać, które spośród swoich dzieci kocha się najbardziej..
Jeśli muszę wybierać to... " Malowany człowiek" Petera V. Bretta lub "Imię wiatru" Patricka Rothfussa. I jeszcze wszystko spod pióra Brandona Sandersona. Ale jest jeszcze wiele książek, które kocham równie mocno. /Również polecam twórczość Grzędowicza oraz Kossakowskiej. Nie czytałem co prawda wszystkich ich pozycji, ale myślę, że każdemu fanowi fantastyki można polecić ich sztandarowe dzieła "Pan lodowego ogrodu" w przypadku Grzędowicza i "Zastępy anielskie" Mai Kossakowskiej. Ostatnio edytowane przez Nuriel ; 19-02-2017 o 22:42 |
|
||||
|
||||
![]()
Wojna o pieniądz - Hongbing Songa. Książka otwiera oczy na to, co ostatnio dzieje się na świecie na płaszczyźnie gospodarczej oraz ekonomicznej.
|
|
|||
|
|||
![]()
,,Hrabia Monte Christo'' Aleksandra Dumasa
![]()
|
|||
|
|||
![]()
"Sherlock Holmes" Conan Doyle,a
|
|
||||
|
||||
![]()
Film oglądałem z 3 razy, ale książki nie czytałem.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nie mam jednej ulubionej książki, ani serii. Mimo to jak ktoś zadaje mi takie pytanie, pierwsze co przychodzi mi na myśl to Eragon i cała seria Dziedzictwo. Czytałem to bardzo dawno temu, ale świat "Eragona" mocno wbił mi się w pamięć.
|
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|